dimecres, 14 de novembre del 2012


57 detinguts i 14 ferits en les primeres hores de la vaga general

La vaga general del 14 de novembre, convocada pels sindicatoscontra la política 'suicida' de Mariano Rajoy, ha tingut un seguiment 'masivo' durant el matí, segons UGT i CC OO. Ho han xifrat entre el 82% i el 90% dels treballadors. Els índexs de consum d'energia, un bon indicador del seguiment de la vaga, reflectixen un suport menor que el passat 29-M i més en línia amb el 29-S de 2010. La gran indústria ha parat massivament. Per sectors, els sindicats han subratllat que la vaga està tenint un efecte poderós en la siderúrgia, química, automòbil i construcció. I en el transport el seguiment ha sigut massiu, respectant els servicis mínims. El Govern ha destacat que la jornada transcorre 'sin grans alteraciones'. Almenys 57 persones han sigut detingudes en distints punts d'Espanya en relació amb la vaga, segons la Direcció General de la Policia. Hi ha hagut fins al moment almenys 14 ferits, cinc d'ells membres de la Policia. A València, la policia ha detingut a les 7.40 a deu membres d'un piquet que tallaven una avinguda, després d'un altercat en què un agent ha resultat ferit. A Tarragona, un conductor ha sigut detingut després d'atropellar a un piquet, un dels membres del qual ha resultat ferit. A Madrid, la central d'abastos,Mercamadrid, ha estat quasi paralitzada, i a primera hora del matí els autobusos de les cotxeres de la capital que cobrixen els servicis mínims han eixit sense problemes, fortament escortats per la policia. Normalitat en l'aeroport de Barajas. La Gran Via han sigut cortada al tràfic i centenars de manifestants han invadit la calçada. Molts comerços de la gran artèria madrilenya romanen tancats. La central d'abastiments de Barcelona, Mercabarna, també ha estat quasi paralitzada, i els partits polítics catalans -a excepció del PP- no faran campanya electoral durant esta jornada de vaga.

Definición del concepto "vaga general y relació amb els ferits"


Una vaga general o desocupació general és una vaga que afecta simultàniament totes les activitats laborals. La vaga general és convocada pel moviment sindical -sindicats i centrals obreres- i dirigida al conjunt de treballadors. La convocatòria i participació en la vaga general pot dirigir-se exclusivament a la classe treballadora o ser més àmplia i afectar altres sectors i organitzacions socials com a estudiants, parats o desocupats, jubilats, podent rebre suport de sectors no tradicionals del moviment obrer quan les reivindicacions afecten tot el conjunt social: reconversions econòmiques, reconversió industrial, deslocalització d'empreses, depressions, crisis econòmiques i financeres. A més cal afegir que estes vagues provoquen en multitud ocasions ferits com podem veure reflectit en esta notícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FURT (SEGONA FASE)

Una altra definició d'aquest terme podria ser: El robatori és un delicte contra el patrimoni, consistent en l'apoderament de béns a...