diumenge, 18 de novembre del 2012

Com funcionen les entitats religioses?

 Les entitats religioses són entitats sense ànim de lucre que es troben regulades a la Llei de Llibertat Religiosa 7/1980, de 5 de juliol. Aquestes entitats tenen particularitats respecte a d’altres tipus d’associacions.

 

Una entitat religiosa és aquella associació sense ànim de lucre, formada per persones que tenen en comú una mateixa identitat religiosa. Espanya, al tractar-se d’un estat declarat aconfessional poden haver-hi entitats de totes aquelles religions reconegudes pel propi Estat.
Les entitats religioses, pel fet de la seva pròpia naturalesa, s’han d’inscriure al Registre d’associacions religioses, que està regulat pel Decret llei 149/1981, de 9 de gener, el qual regula l’organització i funcionament del mateix.
Com a conseqüència de les particularitats d’aquest tipus d’associacions, hem volgut tractar aquest tipus d’entitats a Xarxanet, mitjançant la publicació de tres recursos (un jurídic i dos econòmics) on s’informa àmpliament de la constitució, inscripció i fiscalitat de les mateixes.
L’objectiu d’aquests recursos és poder lliurar informació útil per totes aquelles persones que estiguin interessades en constituir o formar part d’una entitat religiosa, així com per assessorar en el funcionament de totes aquelles entitats ja constituïdes.


Definició entitat ( genèric ):

Una entitat és un organisme compost per diversos membres que desenvolupa una funció associativa que justifica la seva formació.
Aquest ens, pot ser tant un col·lectiu de socis individuals, com un grup d'empreses o associacions diverses que s'uneixen. La idea d'una entitat és unir en una mateixa institució diferents persones, tant físiques com jurídiques i dotar-les d'un únic ens que, ja que les agrupa, respon millor als seus objectius i defensa més eficaçment els seus interessos.


Enllaços:
http://xarxanet.org/juridic/noticies/com-funcionen-les-entitats-religioses
http://ca.wikipedia.org/wiki/Entitat



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FURT (SEGONA FASE)

Una altra definició d'aquest terme podria ser: El robatori és un delicte contra el patrimoni, consistent en l'apoderament de béns a...