dimecres, 14 de novembre del 2012


El Suprem confirma la indemnització de sis milions a les víctimes de l'Iac- 42

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna imposada per L'Audiència Provincial de Saragossa al novembre de 2010 contra l'aerolínia ucraïnesa Um Air, la contractista Chapman Freeborn i l'asseguradora Busin Joint d'indemnitzar amb 6,2 milions d'euros als familiars dels 62 militars morts en l'accident del Yak-42 el 26 de maig de 2003. Així finalitza judicialment el primer dels tres processos oberts sobre la tragèdia.

El Ministeri de Defensa, dirigit llavors pel popular Federico Trillo, (ara ambaixador a Londres) , va encomanar al seu dia l'execució del transport a l'agència Namsa, dependent de l'OTAN, que al seu torn, subva contractar Chapman Freeborn, que finalment, va encarregar el transport a la ucraïnesa UM Air. Un dels interrogants no resolts del terrible accident és precisament per quina Defensa va contractar el vol de volta d'Afganistan dels 62 militars espanyols a través de Namsa quan fer-ho amb Air Europa era més barat i segur. Defensa va pagar 149.000 euros per aquell vol, però la companyia que finalment ho va operar, després de cinc subcontractes que van passar per Alemanya, Rússia, Turquia, Líban i Ucraïna, només va rebre 38.442.

Esta és la segona sentència ferma del Suprem relacionada amb la tragèdia. La primera, de març de 2010, va ser la confirmació de la condemna imposada per l'Audiència Nacional contra el general Navarro i els comandants Ramírez i Sáez a 1,5 anys de presó per falsedat documental en les identificacions errònies de 30 de les 62 víctimes mortals.

Definició dels conceptes subratllats


El Tribunal Suprem és l'òrgan constitucional d'Espanya que es troba en la cúspide del Poder Judicial. És el tribunal superior en tots els ordes, excepte allò que s'ha disposat en matèria de garanties constitucionals la responsabilitat dels quals descansa en el Tribunal Constitucional, alié al Poder Judicial.

Les Audiències Provincials són tribunals de justícia que tenen la seua seu en la capital de la província i exercixen la seua jurisdicció sobre tota ella. Estos òrgans judicials, coneixen d'assumptes civils i penals i s'estructuren en seccions formades per tres o quatre magistrats.

La sentència és una resolució judicial dictada per un jutge o tribunal que posa fi al litigi (civil, de família, mercantil, laboral, contenciós- administratiu, etc.) o causa penal. La sentència declara o reconeix el dret o raó d'una de les parts, obligant a l'altra a passar per tal declaració i complir-la. En dret penal, la sentència absol o condemna a l'acusat, imposant-li la pena corresponent.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FURT (SEGONA FASE)

Una altra definició d'aquest terme podria ser: El robatori és un delicte contra el patrimoni, consistent en l'apoderament de béns a...