dimecres, 14 de novembre del 2012


El  Poder Judicial nega novament als jutges el dret 

a la vaga


El Consell General del Poder Judicial ha negat novament als jutges el dret a la vaga. La comissió permanent de l'òrgan de govern dels magistrats va acordar la setmana passada denegar la fixació de servicis mínims en la judicatura per a la vaga general de matí convocada pels sindicats. La petició havia partit de l'associació progressista Jutges per a la Democràcia. El Consell explica en un comunicat que no hi ha base legal perquè els magistrats facen ús d'eixe dret: 'El exercici de l'hipotètic dret de vaga de Jutges i Magistrats manca en el moment actual de suport normativo'.

El Consell ha acordat la decisió per unanimitat, com ja va fer el passat mes d'octubre de 2009. Llavors el ple va contestar a la pretensió de les associacions de parar els jutjats espanyols en protesta per l'embós judicial. I ho va fer subratllant que era competent per a avaluar si els jutges poden anar o no a la vaga, i advertint de que vetlaria per que els jutges acudiren a treballar i compliren la seua comesa jurisdiccional per a no trencar 'el dret a la tutela judicial efectiva' que empara els ciutadans.

Jutges per a la Democràcia ha difós un comunicat en el que mostra el seu suport a la vaga general convocada per a demà i critica que els 'sacrificios' que s'exigixen a la majoria de la població no s'estenen als 'sectores més privilegiados' perquè les grans empreses, les entitats bancàries i les grans fortunes seguixen sense realitzar aportacions tributàries en termes semblants a altres països del nostre entorn.
L'associació de jutges compartix en un comunicat les raons dels sindicats per a convocar la desocupació general i anuncia que assumiran la 'autorregulación' de la càrrega de treball establida pel Consell davant de la negativa d'este òrgan de regular els servicis mínims.

Definició del concepte "Poder Judicial"


Poder judicial: El poder judicial és un poder de l'Estat encarregat d'administrar la justícia en la societat, per mitjà de l'aplicació de les normes jurídiques. En la resolució de conflictes. Per 'Poder', en el sentit de poder públic, s'entén a l'organització, institució o conjunt d'òrgans de l'Estat, que en el cas del Poder Judicial són els òrgans judicials o jurisdiccionals: jutjats i tribunals, que exercixen la potestat jurisdiccional, que sol gaudir d'imparcialitat i autonomia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FURT (SEGONA FASE)

Una altra definició d'aquest terme podria ser: El robatori és un delicte contra el patrimoni, consistent en l'apoderament de béns a...