dimarts, 20 de novembre del 2012


 - Reforma: recurs promogut en un procés penal que es resol pel mateix jutge que va dictar la resolució.

- Llei: norma jurídica general dictada pel Parlament.

- Norma: la regla social o institucional que estableix límits i prohibicions al comportament humà.

- Denúncia: acte pel qual es posa en coneixement de l'autoritat competent la imminència o perpetració d'un fet que es considera delictiu. La denúncia pot fer-se verbalment o per escrit.

- Jurisprudència: estudi de les experiències del dret, a través dels seus errors i sentències dictats pels tribunals, l'observança és obligatòria per a nous casos de la mateixa modalitat, assumint com a font davant situacions semblants.

- Sentències: resolució que es pronuncia sobre el litigi del procés posant fi a la instància. / Part darrera del procés judicial, per la qual el jutge ha de resoldre amb rellevància jurídica el conflicte d'interessos, aplicant amb criteri lògic el dret que correspon a cada cas concret per la resolució de la controvèrsia.

- Coacció: és la força compulsiva d'un individu o de l'Estat per fer complir un mandat. / Força o violència emprada contra una persona per obligar-la a fer o dir alguna cosa.

-Jutges: persona investida d'autoritat jurisdiccional, qui decideix en un procés la solució que se li ha de donar al litigi plantejat. Qui en representació d'estat, resol els conflictes suscitats entre els particulars.


 http://www.lavanguardia.com/politica/huelga-general/20121114/54355204645/huelga-general-debate-reforma-ley-35-anos.html


Bibliografia: http://www.librejur.com/descargas/diccionario.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FURT (SEGONA FASE)

Una altra definició d'aquest terme podria ser: El robatori és un delicte contra el patrimoni, consistent en l'apoderament de béns a...