diumenge, 30 de desembre del 2012

El socialisme valencià proposa un Estat sense províncies i amb nacions



principi de subsidiarietat: En el marc de les competències compartides per la Comunitat i els Estats membres, el principi de subsidiarietat, consagrat en el Tractat constitutiu de la Comunitat Europea, defineix les condicions en què la Comunitat té una prioritat d'acció pel que fa als Estats membres.
L'Acta Única Europea introdueix el principi de subsidiarietat en l'art. 130 R del T.C.E.E. (cal advertir que el canvi terminològic a favor de TCE no es produeix fins al Tractat de la Unió Europea), el paràgraf quart habilitava l'activitat de la Comunitat en el sector del medi ambient «en la mesura que els objectius previstos [... ] puguen aconseguir millor condicions en el pla comunitari que en el dels Estats membres aïlladament considerats ». El Tractat de la Unió Europea suposa un punt d'inflexió, ja que augmenten d'una manera exponencial les competències de la Comunitat Europea (ara ja sí), naixent, a més, la Unió Europea que abasta no només el pilar comunitari sinó també el pilar de la política exterior i la seguretat comuna-segon pilar-i el pilar dels assumptes de justícia i interior-tercer pilar-. Com contrapès a aquest nou i radical apoderament de la Comunitat, els Estats membres donen abast general al principi de subsidiarietat. En efecte el T.U.E. estableix l'apartat segon de l'art. 3.b (actual art. 5.2) T.C.E. que «en els àmbits que no siguin de la seva competència exclusiva, la Comunitat intervindrà, d'acord amb el principi de subsidiarietat, només en la mesura que els objectius de l'acció pretesa no puguin ser assolits de manera suficient pels Estats membres, i, per conseqüència, puguen aconseguir millor, a causa de la dimensió o als efectes de l'acció contemplada, a nivell comunitari ».


Bibliografia:




                                                           Fet per Silvia López Guijarro                Grup V

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FURT (SEGONA FASE)

Una altra definició d'aquest terme podria ser: El robatori és un delicte contra el patrimoni, consistent en l'apoderament de béns a...