dimecres, 12 de desembre del 2012

Enllaç de la notícia: 

http://politica.elpais.com/politica/2012/12/11/actualidad/1355261674_066262.html

Conceptes: 

1.- MINISTERI DE JUSTÍCIA:

El Ministeri de Justícia d'Espanya és un dels departaments ministerials en els quals es     divideix el Govern d'Espanya.

A aquest ministeri li correspon la preparació i execució de la política del Govern en matèria de dret penal, civil, mercantil i processal; llibertat de cultes; drets de gràcia i títols de gràcia i de grandesses d'Epanya; política d'organització i suport de l' Administració de Justícia; cooperació jurídica internacional, així com amb les Comunitats Autònomes; i advocació de l'Estat. Igualment, corresponen al Ministre de Justícia les relacions del Govern amb l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.


L'actual ministre de Justícia és Alberto Ruiz-Gallardón, en el govern de Mariano Rajoy (PP).

2.- CONSELL GENERAL DE PODER JUDICIAL (CGPJ):

Segons l'article 122 de la Constitució Espanyola, és l'òrgan de govern del Poder Judicial d'Espanya. La seva principal funció és vetllar per la garantia de la independència dels jutges i magistrats enfront dels altres poders de l'Estat.

És important assenyalar que el Consell General del Poder Judicial no participa de la funció jurisdiccional, constitucionalment reservada als jutjats i tribunals integrants del Poder Judicial. Això implica que ni el CGPJ ni cap altre òrgan subordinat de govern del Poder Judicial poden dictar instruccions de caràcter general o particular sobre la interpretació o aplicació de l'ordenament jurídic que els jutges i magistrats portin a terme en l'acompliment de les seves competències judicials. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FURT (SEGONA FASE)

Una altra definició d'aquest terme podria ser: El robatori és un delicte contra el patrimoni, consistent en l'apoderament de béns a...