dimecres, 12 de desembre del 2012

Enllaç de la notícia: 

http://www.lasprovincias.es/v/20121212/valencia/libertad-horarios-entrara-vigor-20121212.html

Conceptes: 

1.- (ENTRAR EN) VIGOR:

Força d'obligació en les lleis. Segons el codi vigent a l'Estat espanyol, si no s'estableix altrament, la llei entra en vigor al cap de vint dies de llur publicació al butlletí oficial de l'estat.

2.- REIAL DECRET: 

És una norma jurídica amb norma de reglament, que emana del poder executiu en virtut de les competències atribuïdes per la Constitució. Està situada, quant a rang, immediatament després de les normes amb rang de llei i abans de l'Ordre Ministerial.

Es diferencia de la llei en el fet que el Reial Decret emana del poder executiu i no del legislatiu. La seva diferència amb la segona és que el Reial Decret precisa l'aprovació del President del Govern o de l'acord el Consell de Ministres, mentre que l'ordre ministerial pot aprovar-se per part d'un sol ministeri.

Tant els Reials Decrets com les Ordres Ministerials integren la potestat reglamentària de l'Administració pública. Els reglaments, en virtut del principi de jerarquia normativa, no poden contradir allò disposat a les lleis, i la Constitució prohibeix que regulin un conjunt de matèries reservades a les lleis.

3.- VIGENT: 

Dit d'una llei, d'una ordenança, d'un estil o d'un costum: Que està en vigor i observança.

4.- BOE: 

El Butlletí Oficial de l'Estat és el diari oficial de l'Estat espanyol, és a dir, l'òrgan de publicació de les lleis, disposicions i actes d'inserció obligatòria. Conté, a més de les lleis produïdes en el si de les Corts Generals, les disposicions emanades del Govern d'Espanya i les lleis i altres disposicions generals de les Comunitats Autònomes. A més, cada cambra parlamentària té butlletí oficial propi.

El reial decret 489/1997, de 14 d'abril, preveu la publicació (selectiva) del BOE en català, gallec i euskera.

El dia 1 de gener de 2009 el BOE es va deixar d'imprimir en paper, com es feia des del primer dia de la seva creació, per a passar a ser disponible només en línia, d'acord amb una llei promulgada el 2007.

A l'Estat espanyol existeixen, també, diaris oficials de la resta d'administracions territorials: els de cada Comunitat autònoma, sota el títol de Diari oficial o de Butlletí oficial; sota el segon d'aquests títols, els de cada Província; i també els dels ajuntaments, generalment sota el títlol de Gaseta municipal.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FURT (SEGONA FASE)

Una altra definició d'aquest terme podria ser: El robatori és un delicte contra el patrimoni, consistent en l'apoderament de béns a...