dilluns, 31 de desembre del 2012

Promulguen acte legislatiu de reforma a la justícia penal militar

http://www.ambitojuridico.com/BancoConocimiento/N/noti-121228-06_(promulgan_acto_legislativo_de_reforma_a_la_justicia_penal_militar)/noti-121228-06_(promulgan_acto_legislativo_de_reforma_a_la_justicia_penal_militar).asp?Miga=1&IDobjetose=14084&CodSeccion=84

Acte legislatiu: Un acte legislatiu és l'acte pel qual s'aprova una llei. Les lleis a Espanya, i segons la Constitució, només poden ser Orgàniques, per a assumptes molt importants, que han de ser aprovats per majoria absoluta, en 1a volta, i amb majoria simple en 2a. Les Lleis Ordinàries, són lleis que el Parlament dóna a l'Executiu perquè l'òmpliga de contingut, són 'remisiones en blanco'. I finalment estan les Lleis que pot emetre en Executiu: Lleis que s'emeten en cas d'excepció o catàstrofes i que per la seua urgència no es pot esperar al Legislatiu, però que El Govern ha d'informar-lo els 30 dies d'emeses. I els Reials Decrets: que són lleis per al funcionament intern de l'Executiu. Poden ser Reials Decrets si ho firma tot el Consell de Ministres o simplement un Decret Ministerial, si només afecta inclús Ministeri. En ambdós casos ha d'anar referendada pel Rei.

http://es.answers.yahoo.com/question/index?qid=20081027140506AACc8YD


Dret Internacional Humanitari: El Dret internacional humanitari (DIH) és l'agrupació de les distintes normes, majoritàriament reflectides en els Convenis de Ginebra, en 1949 i els protocols addicionals que tenen com a objectiu principal la protecció de les persones que no participen en hostilitats o que han decidit deixar de participar en l'enfrontament. Document original de la Primera Convenció de Ginebra. Les distintes normes del Dret internacional humanitari pretenen evitar i limitar el patiment humà en els temps de conflictes armats. Estes normes són d'obligatori compliment tant pels governs i els exèrcits participants en el conflicte com pels distints grups armats d'oposició o qualsevol part participant en el mateix. El DIH al seu torn, limita l'ús de mètodes de guerra i l'ocupació de mitjans utilitzats en els conflictes, però no determina si un país té dret a recórrer a la força, tal com ho establix la carta de Nacions Unides.

http://es.wikipedia.org/wiki/Derecho_internacional_humanitario



Llei estatutària Aquelles que la Constitució establix taxativament. Tenen una categoria superior a les altres classes de lleis i s'establix un tràmit especial per a la seua expedició per la seua importància jurídica. Per a la seua aprovació requerix majoria absoluta i revisió prèvia per part de La Cort Constitucional.

http://www.camara.gov.co/portal2011/preguntas-frecuentes/166-ique-son-las-leyes-estatutarias




                                                              Requena Soler, Àngela.      Grup W

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FURT (SEGONA FASE)

Una altra definició d'aquest terme podria ser: El robatori és un delicte contra el patrimoni, consistent en l'apoderament de béns a...