dimecres, 18 de novembre del 2015

Acusació, denuncia penal. presumpte delicte, instar : Elvira Carbó Mas

·         Acusació: Aquest terme jurídic el podem definir, a partir d’aquesta notícia, com al carrer que es fa davant de l’autoritat competent contra una persona, que es la que es dirà “l’acusat/ada”, per considerar-se que es responsable d’un delicte i per tant que l’objecte siga l’aplicació d’una sanció. Així, en la noticía Covite va acusar que Biguri havia realitzat l’examen de la PAU en 2001 i feia més de 10 anys que havia iniciat els estudis universitaris. Per tant, Covite va acusar contra Biguri davant del servei jurídic competent aquest supost delicte per a que se li aplicarà la corresponent sanció.


·         Denúncia penal: Per a començar, a diferència de la querella, el denunciant no intervé personalment com a part acusadora en el desenvolupament del procés penal. En aquest cas, els que estarien presentant aquesta denuncia seria Covite contra cinc etarres per utilitzar la UPV per reduir condemna. L'única intenció de la denúncia penal és la de que el delinqüent pagui la pena necessària o la multa que li correspongui. Per tant resulta important destacar que el denunciant, és a dir, Covite, la persona que interposa la denúncia, no forma part del procediment penal, i per tant no ha de presentar cap prova, tot i que sempre convé que es presenti algun tipus de credibilitat per a que els etarres pugen pagar la pena corresponent, com s’ha dit avanç

·         Presumpte delicte: Per presumpte delicte a la notícia es fa referencia al acte presumptament fet per els cinc etarres  de falsedat documental emmarcat en la falsificació d'expedients acadèmics de la Universitat del País Basc (UPV-EHU) amb els que van obtenir beneficis penitenciaris que els van ajudar a redimir condemna.

 Com a presumpte delicte es podria definir com a qui es considera el presumpte autor del delicte cometit, (en este cas i com ja he dit avanç de falsedat documental )quan s'han obert diligències processals (en este cas Coveti contra els etarres) però encara no hi ha fallada de la sentència, sinó indicis de criminalitat.

·         Instar: En aquest terme, Covite insta a l’Audiencia Nacional a "investigar aquests fets perquè, si escau, s'imposin les condemnes que corresponguin al delicte, s'anul·lin tots aquells títols obtinguts o estudis universitaris cursats de manera fraudulenta i es revisin totes i cada una de les execucions de condemna al voltant de la doctrina
 Parot ".
Per tant, instar alguna cosa podria entendres com demanar la realització ràpida (en aquest cas a l’Audiència Nacional) a investigar els fets que s’han dit anteriorment.

·         Fraudulenta: De la paraula fraude, que ve a ser un engany amb la intenció de aconseguir algun benefici, en aquest cas, el de falsejar document universitaris per a redimir condemna. 

1 comentari:

FURT (SEGONA FASE)

Una altra definició d'aquest terme podria ser: El robatori és un delicte contra el patrimoni, consistent en l'apoderament de béns a...