dimecres, 14 de novembre del 2012

Cas Alcàsser

En el periòdic Levante, el diumenge 11 de novembre de 2012 apareix una notícia sobre el cas de les víctimes d'Alcàsser en la pàgina 44- 45. Ja només en el titular de la notícia menciona termes jurídics: "El jutge i el fiscal d'Alzira del jutjat encarregat de la instrucció del triple crim analitza què dia venç la prescripció per a dictar l'autor d'arxiu sobre Antonio Anglés".

  • Instrucció: diligències practicades pel jutge instructor per a investigar la comissió d'un delicte, persones que han intervingut, i garantir les resultes del juí. Fase preparatòria del procés penal.

  • Prescripció: per ella i amb les condicions determinades per la llei, s'adquirix el domini i la resta de drets reals; i també s'extingixen de la mateixa manera els drets i accions pel transcurs del temps i els terminis establits normativament.

D'altra banda al llarg de tota la notícia he trobat altres com:
  • Sumari: conjunt d'actuacions encaminades a preparar el juí criminal fent constar la perpetració dels delictes amb les circumstàncies que puguen influir en la seua qualificació, determinar la culpabilitat i previndre el castic dels innocents.

    [...]el sumari deixa clar que en triple crim només estaven implicats [...]
  • Veredicte: resposta que en jurat dóna sobre un fet de causa civil o criminal, a les preguntes formulades pel tribunal.

    En la secció segona de l'Audiència de València va fer públic el 5 se setembre el seu veredicte en el procés contra [...]
He emprat un diccionari jurídic per buscar aquestos temes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FURT (SEGONA FASE)

Una altra definició d'aquest terme podria ser: El robatori és un delicte contra el patrimoni, consistent en l'apoderament de béns a...