dimarts, 13 de novembre del 2012

Vaga General a Europa (14-N)

Com que demà és la primera vaga internacional del segle XXI, aprofite per:

- Definir el concepte de vaga general: acció de protesta duta a terme per tota la força de treball d'un territori consistent en deixar de treballar i manifestar-se al carrer per a aconseguir un objectiu econòmic o polític

A més del concepte de vaga laboral tradicional on deixen de treballar els treballadors, una concepció nova sobre les vagues generals (davant els atacs a l'estat de benestar, entre altres motius) és augmentar els seus límits arribant a ser vagues socials; afegint-se la vaga de consum o la vaga d'estudiants. És a dir, anar més enllà de les reivindicacions laborals. 

- Indicar que és un dret constitucional com podem comprovar en el punt 2 de l'article 28 de la Constitució espanyola dins del capítol Drets i llibertat: Es reconeix als treballadors el dret a la vaga per a la defensa dels seus interessos. La llei que regule l'exercici d'este dret establirà les garanties que calguen per a assegurar el manteniment dels serveis essencials a la comunitat.

El reial-decret 17/1977 de 4 de març és la llei que regula l'exercici d'aquest dret, i es troba dins de les lleis polítiques de l'estat en l'apartat de Desenvolupament de drets i llibertats. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FURT (SEGONA FASE)

Una altra definició d'aquest terme podria ser: El robatori és un delicte contra el patrimoni, consistent en l'apoderament de béns a...