dimecres, 28 de novembre del 2012



Delicte de falsedat en document públic: perquè un document públic sigui considerat alterat s'han de complir els següents requisits:

- Faltar a la veritat de la narració d'uns fets concrets.

- Simular un document, totalment o parcialment.

- Alterar el document en alguna de les seves parts o en els seus elements essencials.

- Que apareguin en el document persones a les que se'ls atribueix en un acte i que no l'han realitzat. O se'ls atribueixi manifestacions que tampoc han fet.

La sanció per aquests actes, estan tipificades en l'article 390 i 391 del Codi penal. S'estableix en aquests articles que incórrer en el delicte de falsificació de documents públics serà penat amb penes de presó de 2 a 6 anys. A més d'una multa de sis a dotze mesos i la suspensió de sou i feina entre 6 mesos a 1 any.

Prevaricació, consisteix que, un funcionari públic o autoritat, en l'exercici del seu treball, conscientment i de forma injusta, dictés una resolució arbitrària en un assumpte administratiu.

Com en el cas de la falsedat de documents públics també apareix en el Codi penal. S'estipula l'article 405 de CP, que se li multés de 3 a 8 mesos, amb l'afegit de la suspensió de sou i feina, entre 6 mesos i 2 anys.

Fonts de suport:

-           http://iabogado.com/guia-legal/delitos-y-faltas/las-falsedades/lang/es

-           http://www.legaltoday.com/practica-juridica/penal/penal/el-delito-de-prevaricacion

-           Código Penal y leyes penales especiales, editorial; Aranzadi, 2006.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FURT (SEGONA FASE)

Una altra definició d'aquest terme podria ser: El robatori és un delicte contra el patrimoni, consistent en l'apoderament de béns a...