dimecres, 19 de desembre del 2012

- Consell general del poder judicial : segons l'article 122 de la Constitució Espanyola, és l'òrgan de govern del Poder Judicial d'Espanya. La seua principal funció és vetlar per la garantia de la independència dels jutges i magistrats enfront dels altres poders de l'Estat."

-El Tribunal Europeu de Drets Humans : és la màxima autoritat judicial per a la garantia dels drets humans i llibertats fonamentals en tota Europa. Es tracta d'un tribunal internacional davant del que qualsevol persona que considere haver sigut víctima d'una violació dels seus drets reconeguts pel Conveni per a la Protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals o qualsevol dels seus Protocols addicionals, mentres es trobava legalment sota la jurisdicció d'un Estat membre del Consell d'Europa, i que haja esgotat sense èxit els recursos judicials disponibles en eixe Estat, pot presentar una denúncia contra el dit Estat per violació del Conveni.


-El Tribunal Constitucional Federal Alemany: és l'òrgan constitucional encarregat del control de constitucionalitat de les lleis en la República Federal Alemanya. Està compost per dos senats.


Article: http://politica.elpais.com/politica/2012/12/12/actualidad/1355316958_255431.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FURT (SEGONA FASE)

Una altra definició d'aquest terme podria ser: El robatori és un delicte contra el patrimoni, consistent en l'apoderament de béns a...