dimarts, 25 de desembre del 2012


La ONU tracta de preservar el diàleg en Síria mientras la guerra empitjora


http://internacional.elpais.com/internacional/2012/12/24/actualidad/1356348613_598094.html


Definicions:


Denúncia: és l'acció i efecte de denunciar (avisar, noticiar, declarar la irregularitat o il·legalitat de quelcom, delatar) . La denúncia pot realitzar-se davant de les autoritats corresponents (el que implica la posada en marxa d'un mecanisme judicial) o de forma pública (només amb valor testimonial) . La denúncia, per tant, també pot ser la declaració i el document en què s'informa l'autoritat de la comissió d'una falta de o un delicte. Podria dir-se que la denúncia posa al corrent a l'autoritat sobre un il·lícit i l'obliga a mobilitzar-se, primer per a constatar que el delicte existisca i després per a determinar responsabilitats i castics.


Drets humans: aquelles llibertats, facultats, institucions o reivindicacions relatives a béns primaris o bàsics que inclouen tota persona, pel simple fet de la seua condició humana, per a la garantia d'una vida digna, sense distinció alguna d'ètnia, color, sexe, idioma, religió, orientació sexual, opinió política o de qualsevol altra índole, origen nacional o social, posició econòmica, naixement o qualsevol altra condició.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FURT (SEGONA FASE)

Una altra definició d'aquest terme podria ser: El robatori és un delicte contra el patrimoni, consistent en l'apoderament de béns a...