dijous, 27 de desembre del 2012

http://politica.elpais.com/politica/2012/12/26/actualidad/1356533376_965961.html

"La fiscalía ordena agotar la investigación en los casos de bebés robados"

FISCALÍA: Càrrec i ofici del fiscal / Oficina del fiscal.

FISCAL GENERAL DE L'ESTAT: El Fiscal General de l'Estat ostenta la direcció superior i representació del Ministeri Fiscal d'Espanya. És anomenar i cessat pel Rei, a proposta del Govern, oïda per el Consell General del Poder Judicial i prèvia valoració de la seua idoneïtat per la Comissió corresponent del Congrés dels Diputats.
Intervenen, en el seu nomenament els tres poders de l'Estat. L'elecció ha de recaure entre juristes espanyols de reconegut prestigi i amb més de quinze anys d'exercici efectiu de la seua professió. Té caràcter d'autoritat en tot el territori espanyol. El mandat del fiscal general té una duració de quatre anys i només pot ser cessat per causes taxades en la Llei, que seran apreciades, si és el cas, pel Consell de Ministres. En tot cas, cessa amb El Govern que l'haja proposat.
El fiscal general actua amb imparcialitat i és independent, sense que puga rebre instruccions ni ordes del Govern ni de cap altre òrgan administratiu.

AUDIÈNCIA PROVINCIAL: Les Audiències Provincials són tribunals de justícia que tenen la seua seua en la capital de la provincia i exercixen la seua jurisdicció sobre tota ella. Estos òrgans judicials, coneixen d'assumptes civils i penals i s'estructuren en seccions formades per tres o quatre magistrats.

PRESCRIPCIÓ: La prescripció és un institut jurídic pel qual el transcurs del temps produïx l'efecte de consolidar les situacions de fet, permetent l'extinció dels drets o l'adquisició de les coses alienes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FURT (SEGONA FASE)

Una altra definició d'aquest terme podria ser: El robatori és un delicte contra el patrimoni, consistent en l'apoderament de béns a...