dijous, 12 de desembre del 2019

LLICÈNCIA (SEGONA FASE)
D'acord amb la meua companay, la llicència es un acte pel qual una de les parts en el contracte de lloguer manifesta a l'altra la seua voluntat de posa fi al contracte.

No obastant, m'agradaria especofocar que podem trobar diferents tipus de llicència:

Llicencia-educació: llicència no remunerada de dotze dies com a màxim atorgada als treballadors que desitgen prendre part en passanties d'educació obrera o de formació sindical.

Llicència de formació: llicència de dret concedida dins del límit del 2% de l'efectivitat de l'empresa, a l'assalariat que desitja seguir una passantia de formació. La duració de la llicència de formació pot estendre's fins a un any.

Llicència de maternitat: suspensió del treball de la dona *parturienta (duració legal obligatòria): huit setmanes; duració legal facultativa: setze setmanes, que poden prolongar-se per circumstàncies d'ordre familiar o patològic).

Llicència de naixement: llicència de tres dies concedida a un cap de família en ocasió del naixement d'un fill.

Llicència paternal: llicència de dos anys com a màxim a partir del naixement o de l'adopció d'un fill, prèvia sol·licitud concedida a un dels pares del xiquet nascut o adoptat. El beneficiari ha de tindre un any d'antiguitat i pertànyer a una empresa de 100 assalariats almenys.

Llicència pagada: suspensió anual del contracte de treball durant la qual l'assalariat rep la seua remuneració habitual.

Font: http://www.enciclopedia-juridica.com/d/licencia/licencia.htm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FURT (SEGONA FASE)

Una altra definició d'aquest terme podria ser: El robatori és un delicte contra el patrimoni, consistent en l'apoderament de béns a...