dijous, 3 de desembre del 2015

Pagament de comisions il.legals (en context de suborns a un càrrec públic)

Fet delictiu contra l'administració pública pel qual l'autoritat o funcionari públic (es reconeix també a aquest delicte als jurats, àrbitres i perits) o un particular en profit propi o d'un tercer, realitza les següents accions o omissions:
  1. L'autoritat o funcionari públic que sol.licite o reba, per si o per persona interposada, un obsequi o present, o accepte un oferiment o promesa per realitzar en l'exercici del seu càrrec una acció o omissió constitutives de delicte.
  2. L'autoritat o funcionari públic que sol.licite o reba, per si o per persona interposada, un obsequi o promesa per executar un acte injust relatiu a l'exercici del seu càrrec que no constituïsca delicte.
  3. L'autoritat o funcionari públic que, per do sol.licitada, rebuda o promesa tinga per objecte abstenir-se de dur a terme un acte que haja de practicar en l'exercici del seu càrrec.
  4. Els que amb obsequis, presents, oferiments o promeses corrompen o intenten corrompre a les autoritats o funcionaris públics.
La Policía registra las viviendas de Jordi Pujol y de tres de sus hijos

La familia Pujol-Ferrusola 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FURT (SEGONA FASE)

Una altra definició d'aquest terme podria ser: El robatori és un delicte contra el patrimoni, consistent en l'apoderament de béns a...