dimecres, 20 de novembre del 2019

Actes Lascius

Actes Lascius:

Es tracta d'un acte en el que una persona, sensé intentar consumar el delicte sexual descrit en l'article 130 del Còdic Penal, somet a altra persona a un acte que tendeix a despertar, excitar o satisfer la seua passió o dessig sexual en els següents casos:
- La vísctima és menor de 16 anys.
Si la víctima va ser compelida a l'acte mitjançant l'ús de força, violència, amenaça de greu o immediat dany corporal, o intimidació. 
- Si la víctima, per malaltia o defecte mental temporer o permanent, estava incapacitada per comprendre la naturalesa de l'acte.
- Si la víctima va ser compelida a l'acte mitjançant l'ús de mitjans enganyosos que van anul·lar o disminuir substancialment, sense el seu coneixement, la seva capacitat de consentir.
- Si a el temps de cometre l'acte, la víctima no tingués consciència de la seva naturalesa i aquesta circumstància fos coneguda per l'acusat.
- Si l'acusat té una relació de parentiu amb la víctima. 
- Quan la persona acusada s'aprofita de la confiança dipositada en ella per la víctima per existir una relació de superioritat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FURT (SEGONA FASE)

Una altra definició d'aquest terme podria ser: El robatori és un delicte contra el patrimoni, consistent en l'apoderament de béns a...