dijous, 21 de novembre del 2019

Laude arbitral



És la decisió final que conclou el judici arbitral. Excepte disposició o acord en contra, els àrbitres han de dictar laude en el termini de sis mesos comptats des de l'inici de procediment; si la matèria sotmesa a arbitratge està regulada per la normativa d'arrendaments urbans, el termini es redueix a tres mesos. Transcorregut el referit termini sense haver-se dictat la resolució final, quedarà sense efecte el conveni arbitral i expedita la via judicial per plantejar la controvèrsia. S'ha de dictar el laude per escrit i serà motivat quan sigui arbitratge en dret. Serà signat pels àrbitres, es protocolitzarà notarialment i serà notificat de manera fefaent a les parts. Dins dels cinc dies següents a la notificació, les parts poden demanar aclariments als àrbitres. Quan el laude sigui ferma produeix idèntics efectes que la cosa jutjada. Contra el mateix, només cap el recurs de revisió. Si el laude no és complert dins de l'termini legal, podrà obtenir la seva execució forçosa davant el jutge de primera instància corresponent.
Llei d'Arbitratge, articles 30 a 37, i 52 a 55, amb les modificacions introduïdes per la Llei 29/1994, de 24 de novembre, d'arrendaments urbans, disposició addicional setena.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FURT (SEGONA FASE)

Una altra definició d'aquest terme podria ser: El robatori és un delicte contra el patrimoni, consistent en l'apoderament de béns a...