dissabte, 23 de novembre del 2019

  1. COACCIÓ: 

He vist la paraula a un diari digital, “eldiario.es” 

La coacció és un delice que consisteix en l’us de la violència , de caràcter físic o intimidatori sobre les coses amb fi d’impedir al subjecte passiu fer lo que la llei no prohibeix, o per obligar-lo a fer allò que no val siga just o injust.


  1. REO: 

He vist la noticia on he trobat la paraula al periódic ABC.es

Un reo és una persona acusada d’un delicte que espera sentència o aquell que se li ha declarat culpable d’algun delicte.


  1. PROCÉS:


Un proces judicial és un conjunt d’actes enllaçats i regulats per la legislació processal, que amb o sense intervenció d’altres persones, es desenvolupa per organs jurisdiccionals de qualsevol ordre, servint-lis de cauce formal per conèixer qualsevol assumpte controvertit i emanar, de forma vàlida i en el àmbit de la seua competència, una resolució final juridicament fomentada en si mateix, que sol adoptar la forma de sentència.


  1. SANCIÓN:

He trobat la noticia al periòdic “El país” https://elpais.com/ccaa/2019/11/22/valencia/1574405891_833836.html

Conseqüència jurídica que el incompliment d’un deure, d’una norma jurídica produeix en relació amb el obligat. Depenent del tipus de norma incumplida o violada, poden haver sancions penals o penes; sancions civils i sancions administratives. 


  1. TESTIC:

He trobat aquest terme jurídic en una noticia al periòdic “valenciaplaza” 


Un/una testic és aquella persona que és independent de les parts, que no es trobe permanentment privada de la raó o del ús de sentits respecte de fets sobre els quals, unicament pot tenir coneixement a través dels mateixos i que siga major de 14 anys o en cas de ser menor que el tribunal aprecia la existéncia de discerniment necessari, quan tinga noticia de fets controvertits relacionats amb l’objecte del procés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FURT (SEGONA FASE)

Una altra definició d'aquest terme podria ser: El robatori és un delicte contra el patrimoni, consistent en l'apoderament de béns a...