dijous, 22 de novembre del 2018

Judici monitori: 

El judici monitori és un procediment judicial per reclamar el pagament de deutes dineraris de qualsevol import sempre que reuneixin una sèrie de requisits.
Perquè el deute es pugui reclamar mitjançant el judici monitori, ha de reunir una sèrie de requisits: ha de ser un deute dinerari, líquida, determinada, vençuda i exigible.

Deute dinerària, vol dir que el dret de crèdit exigit s'ha d'expressar en diners en sentit estricte, és a dir, en moneda de curs legal, nacional o estrangera, de manera que queden excloses del procés monitori la obligacions de fer, així com les obligacions de donar coses determinades.

Deute vençuda, és aquella el termini de pagament ha transcorregut, és a dir, ha vençut. No cal per tant mitjançant un judici monitori reclamar deutes de futur, que no han vençut encara.

Deute exigible, s'ha d'entendre aquella que no depèn de contraprestació, ni està subjecta a cap condició.

Deute determinada, el que significa que el deute ha de ser líquida, és a dir, que està concretada en una suma de diners o que la seva determinació depengui d'una simple o simple operació aritmètica.

El judici monitori és un procediment judicial senzill, molt útil per a tot tipus d'empresaris, professionals, comunitats de propietaris, etc. que pretenen agilitzar el cobrament dels deutes pendents de pagament.
Per poder iniciar un procés monitori, el deute que es vagi a reclamar ha de venir acreditada documentalment a través d'un principi de prova.

A través de quins documents es pot iniciar el judici monitori?

L'article 812 de la Llei d'Enjudiciament Civil (LEC) estableix que el deute s'ha d'acreditar a través de qualsevol dels següents documents:
Mitjançant documents, sigui quina sigui la forma i classe o el suport físic en què es trobin, que apareguin signats pel deutor o amb el seu segell, empremta o marca o amb qualsevol altre senyal, físic o electrònic.
Mitjançant factures, albarans de lliurament, certificacions, telegrames, telefax o qualssevol altres documents que, fins i tot unilateralment creats pel creditor, siguin dels que habitualment documenten els crèdits i deutes en relacions de la classe que aparegui existent entre creditor i deutor.
Quan, al costat del document en què consti el deute, s'aportin documents comercials que acreditin una relació anterior duradora.

Quan el deute s'acrediti mitjançant certificacions d'impagament de quantitats degudes en concepte de despeses comunes de comunitats de propietaris d'immobles urbans.

noticia: http://www.economistjurist.es/casos-juridicos-reales/propiedad-horizontal-pago-de-las-cuotas-de-la-comunidad-derecho-de-habitacion/

cerca de la definició: https://www.mundojuridico.info/el-juicio-monitorio/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FURT (SEGONA FASE)

Una altra definició d'aquest terme podria ser: El robatori és un delicte contra el patrimoni, consistent en l'apoderament de béns a...