dijous, 22 de novembre del 2018


L'AUDIÈNCIA NACIONAL

té la seua seu a Madrid i és un òrgan jurisdiccional únic a Espanya amb jurisdicció en tot el territori nacional, constituint un Tribunal centralitzat i especialitzat per al coneixement de determinades matèries que vénen atribuïdes per Llei. Va ser creada en virtut de Reial decret Llei 1/1977 (BOE de 5 de gener de 1977).


En concret, s'ocupa dels delictes de major gravetat i rellevància social com són, entre uns altres, els de terrorisme, crim organitzat, narcotràfic, delictes contra la Corona o els delictes econòmics que causen greu perjudici a l'economia nacional. En matèria Contenciós-administratiu, l'Audiència Nacional fiscalitza les resolucions de l'Administració de l'Estat. En la jurisdicció social s'encarrega, fonamentalment, de les impugnacions de convenis col·lectius d'àmbit territorial superior a una comunitat autònoma o que vagen a fer efecte en l'àmbit territorial superior al d'una Comunitat. 

https://www.elmundo.es/espana/2018/11/21/5bf59215268e3e21068b4592.html

http://www.poderjudicial.es/cgpj/es/Poder-Judicial/Audiencia-Nacional/Informacion-institucional/Que-es-la-AN/



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

FURT (SEGONA FASE)

Una altra definició d'aquest terme podria ser: El robatori és un delicte contra el patrimoni, consistent en l'apoderament de béns a...